Ooit had ik alles waarvan een mens maar zou kunnen dromen. Een goede job, een echtgenoot waar ik al 20 jaar lief en leed mee deelde, twee prachtige kinderen en dat alles in een mooi, groot huis. En toch was ik  niet echt gelukkig. Ik kon niet duiden waar dit onrustige gevoel vandaan kwam. De oorzaak zoekende in mijn werk, nam ik een drastische beslissing. Mijn vaste job gaf ik op en ik bouwde een eigen zaak. En ondanks het succes vond ik nog geen voldoening. Alle energie leek uit mijn lijf te verdwijnen. Steeds meer emotioneler reageerde ik op de kleinste dingen. Nachtenlang piekerde ik over mezelf en wat ik beter moest doen. Ik kwam bijna niet meer buiten om fijne dingen te doen, contacten met vrienden verwaterden dan ook. Mijn gedachten gingen alle kanten op en ik had het gevoel dat niemand me echt begreep. Mijn huwelijk kwam onder druk te staan en kende uiteindelijk een einde. Nu was het tijd om voor mezelf te zorgen, want diep van binnen wist ik ook wel dat het zo niet verder kon. Ik wilde weten wie ik echt was, wat ik wilde, wat mij gelukkig maakte. Maar ik wist niet hoe. Bouwen aan zelfvertrouwen en zelfliefde, zeggen ze dan goedbedoeld in je omgeving. Tja, maar hoe doe je dat?


Coach Jannes Ann echtmezelf.be

Stap voor stap, en soms waren het pietlullige stapjes hoor, ging ik aan de slag met mijn eigen tegenwerkende gedachten, overtuigingen, gevoelens en gedrag. Doorheen verschillende gesprekken met allerlei coaches, methodieken, leesvoer,… kreeg ik de inzichten over welke onderliggende zaken uit het verleden aan de oorsprong lagen van de dingen waar ik tegen aan liep. Langzaam aan voelde ik mijn lichaam letterlijk loslaten, waardoor mijn lichamelijke klachten verminderden en ik steeds meer energie kreeg om door te gaan. Ik ontdekte wat ik leuk vond en wat niet. Welke waarden en normen bij me pasten. Waarin ik goed ben en waarin niet. Kortom, ik leerde mezelf kennen. 


Ik groei nog elke dag en nu vind ik dat soms een pittige maar zo’n boeiende ervaring. Ik lach veel, ben weer enthousiast en zie overal mogelijkheden en kansen. Mijn creatief bezig zijn met tekenen en knutselen, heeft een boost gekregen. Mijn energie is enorm toegenomen waardoor ik weer nieuwe dingen onderneem en zo leuke ervaringen op doe. Ik neem nu meer tijd om te doorvoelen of iets echt bij mij hoort in plaats van alleen maar ja te zeggen vanuit mijn eerste enthousiasme of om te pleasen. In een kleine maar fijne vriendenkring rondom me voel ik me echt erkend in wie ik ben als mens. Met vertrouwen zie ik mijn pubers met vallen en opstaan uitgroeien tot jonge volwassenen en daar kan ik nu wel van genieten. Kortom, ik voel wie ik ben en wat ik te doen heb in deze wereld.

Coach Jannes Ann echtmezelf.be

Daarom heb ik me gedurende twee jaar nog verder geschoold tot professioneel coach met systemisch coachen als verrijking. Ik zie immers veel mensen rondom me die niet echt gelukkig zijn. Niemand zou de zware prijs moeten betalen die ik betaald heb en daarom voelde ik dat ik hier iets mee te doen had, namelijk mijn eigen praktijk starten. Het begeleiden van andere personen die ook op zoek zijn naar hun echte zelf, geeft me eindelijk de innerlijke voldoening waar ik al zo lang naar op zoek was. Door het gebruiken van mijn jobervaring, eigen talenten en mijn 'zijn', ondersteun ik anderen.

Het voelt alsof alle puzzelstukjes op de verschillende vlakken in mijn leven, nu elkaar vinden en zo samen ‘Ann’ vormen. En dat voelt zo goed en maakt me oprecht gelukkig.

 


 

Misschien ken je best ook nog mijn 'speciale' kantjes' 

  • dat ik steeds zelf mijn eigen creatieve en persoonlijke cadeaus maak voor anderen
  • dat ik dankjewel zeg tegen mijn vaatwasser als hij piept omdat hij klaar is
  • dat ik deadlines of een schop onder mijn kont nodig heb om mijn beste werk af te leveren
  • dat ik persoonlijke dingen steeds op een creatieve manier verwerk door muziek, te tekenen, te dansen, te tuinieren
  • dat ik het heerlijk vind om uren op Pinterest te zoeken om daarna niks te doen met al die ideeën
  • dat je me steeds wakker mag maken voor een heerlijke kop chocomelk met slagroom en een goede babbel erbij

 

Coach Jannes Ann echtmezelf.be