Ik voel elke dag dat er een verschuiving aan de gang is in de manier waarop mensen de wereld en zichzelf ervaren. Ik merk die verandering in mezelf én bij mensen rondom me. Ik ervaar veel meer energie en positiviteit in het leven. Nochtans worstelen sommige mensen nog om overeind te blijven in de ratrace die speelt. Emoties die geen plek krijgen en diep weggestopt worden. Er zijn nog oordelen, meningen, verwachtingen, … waaraan ze menen te moeten voldoen. Sommige zaken worden opgelegd, andere dingen ‘moeten’ ze van zichzelf, vooral vanuit hun hoofd. Ik ervaar dat dit ook anders kan, sterker nog dat het nodig is om energiek en gelukkig te leven. En gelukkig staan er steeds meer mensen open om anders naar zichzelf en de wereld te kijken.

 

Vanuit mijn eigen moeilijke ervaringen en persoonlijk groeiproces kwam het gevoel dat ik naast het zelf voorleven, hier nog iets meer mee te doen had. Ik inspireer nu anderen en begeleid hen als coach in datgene wat zij nodig hebben om terug te verbinden met zichzelf en de ander. Zodat ook zij op een krachtige en positieve manier in het leven staan, en dus liefdevol leven vanuit zichzelf in contact met anderen.

Want wanneer mensen uit verbinding gaan met zichzelf door gebeurtenissen in het leven, zaken uit de kindertijd, overprikkeld worden,… voelen ze zich niet gewaardeerd of echt gezien. Ze gaan zich daarom aanpassen (pleasen), overmatig zorgen voor anderen, perfectionisme nastreven, schuldgevoel opbouwen, piekeren, emotioneel zijn, erg vermoeid zijn,… En uit ervaring weet ik dat het echt anders kan als je durft ervoor te kiezen om voor jezelf te gaan. Ik voel en geloof oprecht dat we altijd die keuze hebben.


Daarom streef ik met Echt mezelf ernaar ….

∞ Dat mensen zichzelf ontdoen van belemmerende overtuigingen en oude patronen én meer op hun gevoel en lichaam vertrouwen voor wat goed voor hen is, zodat ze een enorme last van hun schouders kunnen gooien en tot actie komen.

∞ Dat mensen durven kijken naar hun emoties, pijnen, gedachten, oordelen,… dat ze bewuster voelen, denken en handelen in datgene dat echt goed voor hen is. En dat is best spannend want ze openen een vat waarvan ze vooraf nog niet weten wat er in zit. Alleen is het zo prachtig om deze emoties aan te kijken, te voelen en jezelf hierdoor te ontdekken.

∞ Dat mensen ‘goed-fout’ loslaten zodat er respect voor ieder en uniek zijn overblijft En dat ze zo ook een ademruimte voor zichzelf zullen ontdekken.

∞ Dat mensen hun maskers van perfectionisme, altijd maar vrolijk zijn, streven naar status en macht om toch maar zichzelf te bewijzen,… durven afzetten en zich tonen zoals ze zijn. Met prachtige en mindere eigenschappen, met liefdevolle intenties, eigen waarden en normen én met menselijke kwetsbaarheid. Zodat ze weten wie ze in essentie echt zijn, waarvoor ze staan, wat ze belangrijk vinden en waar ze naartoe willen in dit leven. Echt voelen, denken én handelen als hun authentieke ik.

∞ Dat mensen niet meer leven vanuit angst maar vanuit liefde. Het is letterlijk het authentieke deel in zichzelf ontdoen van alle lagen die doorheen de jaren zijn opgestapeld. Zodat ze terug energie voelen stromen, lachen, plezier maken, genieten van de kleine dingen, de natuur, in liefde leven met zichzelf én met de ander. Het is als terug THUIS-komen in zichzelf. Voor mij ligt daar de sleutel om oprecht te stralen in ons menszijn.


 

Door deze krachtige veranderingen in onszelf en manier van leven, houden we van onszelf én zijn we een voorbeeld en/of spiegel voor onze kinderen en dierbaren zodat ook zij authentieker in de wereld kunnen staan. Zo werken we allen samen aan een positievere, echtere wereld waarin geleefd wordt vanuit liefde.

 

Als systemisch coach geloof ik immers dat iedereen en alles energetisch verbonden is met elkaar. Er is al verbinding, alleen zit er vaak heel wat spanning op de ‘elastieken’ vanuit ons verleden als kind of door gebeurtenissen doorheen ons leven. Vaak zijn we ons niet bewust van deze beïnvloeding op en tussen elkaar. Als we durven naar binnen kijken en onze kwetsbaarheid tonen, komt er rust in onszelf én in het (grote) systeem.


Daartoe wil ik in mijn praktijk streven naar authenticiteit en verbinding.

Verbinding betekent hierbij voor mij:

de energie die bestaat in en tussen mensen

wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Het gaat om het kunnen geven én ontvangen

zonder oordeel

en die steun én kracht ontlenen aan die relatie met zichzelf én met de ander. 

Met andere woorden, verbinding door zelf authentiek te zijn

én in harmonie met anderen leven.

 


 

 

Voor 2025 wil ik naast mijn eigen praktijk ook twee ‘rustplekken’ creëren waar mensen werkelijk tot rust kunnen komen, inspiratie kunnen vinden, coaching en handvaten aangereikt krijgen om terug in verbinding te komen met zichzelf en de ander.

Mijn rol daarin ontstaat vanuit mijn zakelijke missie:

Met ECHT MEZELF

creëer ik handvaten en een plek

waar anderen inspiratie vinden,

én leren/ervaren om in verbinding te komen

met hun authentieke zelf én met anderen.

Mijn persoonlijke missie, mijn levensdoel, daarbij is:

Ik, Ann Jannes,

leer, creëer en inspireer

mezelf en anderen

om het authentieke zelf te ontdekken en te koesteren.

Ik ben in liefdevolle verbinding

met mijn partner, kinderen, familie en vrienden

waarbij de natuur, plezier maken en me-time belangrijke waarden zijn.