Ooit had ik alles waarvan een mens maar zou kunnen dromen. Een goede job, een echtgenoot waar ik al 20 jaar lief en leed mee deelde, twee prachtige kinderen en dat alles in een mooi, groot huis. En toch was ik  niet echt gelukkig. Ik kon niet duiden waar dit onrustige gevoel vandaan kwam. De oorzaak zoekende in mijn werk, nam ik een drastische beslissing. Mijn vaste job gaf ik op en ik bouwde een eigen zaak. En ondanks het succes vond ik nog geen voldoening. Alle energie leek uit mijn lijf te verdwijnen. Steeds meer emotioneler reageerde ik op de kleinste dingen. Nachtenlang piekerde ik over mezelf en wat ik beter moest doen. Ik kwam bijna niet meer buiten om fijne dingen te doen, contacten met vrienden verwaterden dan ook. Mijn gedachten gingen alle kanten op en ik had het gevoel dat niemand me echt begreep. Nu was het tijd om voor mezelf te zorgen, want diep van binnen wist ik ook wel dat het zo niet verder kon. Ik wilde weten wie ik echt was, wat ik wilde, wat mij gelukkig maakte. Maar ik wist niet hoe. Bouwen aan zelfvertrouwen en zelfliefde, zeggen ze dan goedbedoeld in je omgeving. Tja, maar hoe doe je dat?


Coach Jannes Ann echtmezelf.be

Stap voor stap, en soms waren het pietlullige stapjes hoor, ging ik aan de slag met mijn eigen tegenwerkende gedachten, overtuigingen, gevoelens en gedrag. Doorheen verschillende gesprekken met allerlei coaches, methodieken, leesvoer,… kreeg ik de inzichten over welke onderliggende zaken uit het verleden aan de oorsprong lagen van de dingen waar ik tegen aan liep. Langzaam aan voelde ik mijn lichaam letterlijk loslaten, waardoor mijn lichamelijke klachten verminderden en ik steeds meer energie kreeg om door te gaan. Ik ontdekte wat ik leuk vond en wat niet. Welke waarden en normen bij me pasten en welke niet. Waarin ik goed ben en waarin niet.

Kortom, ik leerde mezelf echt kennen. 


Ik groei nog elke dag en nu vind ik dat soms een pittige maar zo’n boeiende ervaring. Ik lach veel, ben weer enthousiast en zie overal mogelijkheden en kansen. Mijn creatief bezig zijn met tekenen en knutselen, heeft een boost gekregen. Mijn energie is enorm toegenomen waardoor ik weer nieuwe dingen onderneem en zo leuke ervaringen op doe. Ik neem nu meer tijd om te doorvoelen of iets echt bij mij hoort in plaats van alleen maar ja te zeggen vanuit mijn eerste enthousiasme of om te pleasen. In een kleine maar fijne vriendenkring rondom me voel ik me echt erkend in wie ik ben als mens. Met vertrouwen zie ik mijn pubers met vallen en opstaan uitgroeien tot jonge volwassenen en daar kan ik nu meer van genieten. Kortom, ik voel wie ik ben en wat ik te doen heb in deze wereld.


Coach Jannes Ann echtmezelf.be

Net omwille van wat ik meemaakte, heb ik me gedurende drie jaar nog verder geschoold tot professioneel coach met systemisch coachen als verrijking. Ik zie immers veel mensen rondom me die niet echt gelukkig zijn. Niemand zou de zware prijs moeten betalen die ik betaald heb en daarom voelde ik dat ik hier iets mee te doen had, namelijk mijn eigen praktijk starten om anderen te helpen. Het begeleiden van andere personen die ook op zoek zijn naar hun echte zelf, geeft me eindelijk de innerlijke voldoening waar ik al zo lang naar op zoek was. Door het gebruiken van mijn ervaringen, mijn opleiding, mijn eigen talenten en mijn 'zijn', ondersteun ik anderen.

Het voelt alsof alle puzzelstukjes op de verschillende vlakken in mijn leven, nu elkaar vinden en zo samen ‘Ann’ vormen. En dat voelt zo goed en maakt me oprecht gelukkig.


Misschien ken je best ook nog mijn 'speciale' kantjes' 

  • dat ik steeds zelf mijn eigen creatieve en persoonlijke cadeaus maak voor anderen
  • dat ik dankjewel zeg tegen mijn vaatwasser als hij piept omdat hij klaar is
  • dat ik deadlines of een schop onder mijn kont nodig heb om mijn beste werk af te leveren
  • dat ik persoonlijke dingen en emoties steeds op een creatieve manier verwerk door muziek te luisteren, te tekenen, te dansen of te tuinieren
  • dat ik het heerlijk vind om uren op Pinterest te zoeken om daarna niks te doen met al die ideeën
  • dat je me steeds wakker mag maken voor een heerlijke kop chocomelk met slagroom en een goede babbel erbij

 

Coach Jannes Ann echtmezelf.be

Ik voel elke dag dat er een verschuiving aan de gang is in de manier waarop mensen de wereld en zichzelf ervaren. Ik merk die verandering in mezelf én bij mensen rondom me. Ik ervaar veel meer energie en positiviteit in het leven. Nochtans worstelen sommige mensen nog om overeind te blijven in de ratrace die speelt. Emoties en ervaringen die geen plek krijgen en diep weggestopt worden. Er zijn nog oordelen, meningen, verwachtingen, … waaraan ze menen te moeten voldoen. Sommige zaken worden opgelegd, andere dingen ‘moeten’ ze van zichzelf, vooral vanuit hun hoofd. Ik ervaar dat dit ook anders kan, sterker nog dat het nodig is om energiek en gelukkig te leven. En gelukkig staan er steeds meer mensen open om anders naar zichzelf en de wereld te kijken.

 

Vanuit mijn eigen moeilijke ervaringen en persoonlijk groeiproces kwam het gevoel dat ik naast het zelf voorleven, hier nog iets meer mee te doen had. Ik inspireer nu anderen en begeleid hen als coach in datgene wat zij nodig hebben om terug te verbinden met zichzelf en de ander. Zodat ook zij op een krachtige en positieve manier in het leven staan, en dus liefdevol leven vanuit zichzelf in contact met anderen.

Want wanneer mensen uit verbinding gaan met zichzelf door gebeurtenissen in het leven, zaken uit de kindertijd, overprikkeld worden,… voelen ze zich niet gewaardeerd of echt gezien. Ze gaan zich daarom aanpassen (pleasen), overmatig zorgen voor anderen, perfectionisme nastreven, schuldgevoel opbouwen, piekeren, emotioneel zijn, erg vermoeid zijn,… En uit ervaring weet ik dat het echt anders kan als je durft ervoor te kiezen om voor jezelf te gaan. Ik voel en geloof oprecht dat we altijd die keuze hebben.


Daarom streef ik met Echt mezelf ernaar ….

∞ Dat mensen zichzelf ontdoen van belemmerende overtuigingen en oude patronen én meer op hun gevoel en lichaam vertrouwen voor wat goed voor hen is, zodat ze een enorme last van hun schouders kunnen gooien en tot actie komen.

∞ Dat mensen durven kijken naar hun emoties, pijnen, gedachten, oordelen,… dat ze bewuster voelen, denken en handelen in datgene dat echt goed voor hen is. En dat is best spannend want ze openen een vat waarvan ze vooraf nog niet weten wat er in zit. Alleen is het zo prachtig om deze emoties aan te kijken, te voelen en jezelf hierdoor te ontdekken.

∞ Dat mensen ‘goed-fout’ loslaten zodat er respect voor ieder en uniek zijn overblijft En dat ze zo ook een ademruimte voor zichzelf zullen ontdekken.

∞ Dat mensen hun maskers van perfectionisme, altijd maar vrolijk zijn, streven naar status en macht om toch maar zichzelf te bewijzen,… durven afzetten en zich tonen zoals ze zijn. Met prachtige en mindere eigenschappen, met liefdevolle intenties, eigen waarden en normen én met menselijke kwetsbaarheid. Zodat ze weten wie ze in essentie echt zijn, waarvoor ze staan, wat ze belangrijk vinden en waar ze naartoe willen in dit leven. Echt voelen, denken én handelen als hun authentieke ik.

∞ Dat mensen niet meer leven vanuit angst maar vanuit liefde. Het is letterlijk het authentieke deel in zichzelf ontdoen van alle lagen die doorheen de jaren zijn opgestapeld. Zodat ze terug energie voelen stromen, lachen, plezier maken, genieten van de kleine dingen, de natuur, in liefde leven met zichzelf én met de ander. Het is als terug THUIS-komen in zichzelf. Voor mij ligt daar de sleutel om oprecht te stralen in ons menszijn.

 

Door deze krachtige veranderingen in onszelf en manier van leven, houden we van onszelf én zijn we een voorbeeld en/of spiegel voor onze kinderen en dierbaren zodat ook zij authentieker in de wereld kunnen staan. Zo werken we allen samen aan een positievere, echtere wereld waarin geleefd wordt vanuit liefde en dankbaarheid.

 

Als systemisch coach geloof ik immers dat iedereen en alles energetisch verbonden is met elkaar. Er is al verbinding, alleen zit er vaak heel wat spanning op de ‘elastieken’ vanuit ons verleden als kind of door gebeurtenissen doorheen ons leven. Vaak zijn we ons niet bewust van deze beïnvloeding op en tussen elkaar. Als we durven naar binnen kijken en onze kwetsbaarheid tonen, komt er rust in onszelf én in het (grote) systeem.

Daartoe wil ik in mijn praktijk streven naar authenticiteit en verbinding.

Verbinding betekent hierbij voor mij:

de energie die bestaat in en tussen mensen

wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen.

Het gaat om het kunnen geven én ontvangen

zonder oordeel

en die steun én kracht ontlenen aan die relatie met zichzelf én met de ander. 

Met andere woorden, verbinding door zelf authentiek te zijn

én in harmonie met anderen leven.

 


 

 

Voor 2025 wil ik naast mijn eigen praktijk ook twee ‘rustplekken’ creëren waar mensen werkelijk tot rust kunnen komen, stilte ervaren, inspiratie kunnen vinden, coaching en handvaten aangereikt krijgen om terug in verbinding te komen met zichzelf en de ander.

Mijn rol daarin ontstaat vanuit mijn zakelijke missie:

Met ECHT MEZELF

creëer ik handvaten en een plek

waar anderen inspiratie vinden,

én leren/ervaren om in verbinding te komen

met hun authentieke zelf én met anderen.

Mijn persoonlijke missie, mijn levensdoel, daarbij is:

Ik, Ann Jannes,

leer, creëer en inspireer

mezelf en anderen

om het authentieke zelf te ontdekken en te koesteren.