Handelen vanuit angst of liefde

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 10:58

Een vraag die mij steeds helpt om dicht bij mezelf te blijven en me bewust te maken van mijn eigen (onbewuste) beweegredenen en helpt juiste keuzes te maken, is 'Doe ik dit vanuit angst of vanuit liefde?'

Enkele voorbeelden uit mijn verleden:
* Blijf ik bij deze partner omdat ik bang ben om alleen te zijn (angst)? Want zal er nog wel iemand zijn die mij graag ziet (angst)? Of blijf ik bij hem omdat hij mijn leven verrijkt op een manier die bij me past (liefde)?
 
* Doe ik deze job omdat ik anders niet weet wat ik nog kan (angst)? Of doe ik dit omdat dit me een vervuld gevoel geeft (liefde)?
 
* Wil ik naar dit feestje gaan omdat dit van mij verwacht wordt want anders komt er misschien commentaar (angst). Of wil ik hier graag deel van uitmaken omdat het me energie geeft om bij deze mensen te zijn (liefde)?
 
* Wil ik dat alles in huis er netjes bij ligt omdat er maar eens iemand moest binnen komen (angst) of omdat ikzelf rust vind in orde (liefde).
Handelen vanuit angst of liefde

Bij elke situatie, gebeurtenis, persoon,… kan je jezelf deze vraag stellen. Wat maakt dat je de dingen doet, die je doet. Je zal voelen dat als je helder hebt waarom je op een bepaalde manier reageert of de dingen aanpakt, dat je dan milder voor jezelf kan zijn. Net omdat je ‘begrijpt’ vanwaar dit komt. Om daarna bewust een (betere) keuze te kunnen maken voor wat (nog meer) bij jou past.

 

ANGST =

alleen zijn, controle, vasthouden, uitsluiten, verliezen, tekort, overleving, blijven hangen in het verleden,
piekeren over toekomst, vermoeid, zwaar, ….
 
LIEFDE =
energie, verbinden, echt contact, rijkdom, overvloed, vervulling, zelfzorg, eigenwaarde, aanvulling,
verbondenheid, zelfliefde, zacht, flow, vertrouwen, …..
 
UITDAGING voor jou deze week:
En wat wil jij, angst of liefde?
Welke keuzes maak jij voor jezelf vanuit angst?
Hoe kan je dit ombuigen naar liefde?
 
Dikke knuffel vol liefde,
 
Ann

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.