De kracht van muziek

Gepubliceerd op 6 maart 2018 om 16:07

De kracht van vriendschap is een positieve noot die ik regelmatig mag ontvangen in deze moeilijke periode. Van een collega ontving ik het liedje ‘Love my live’ van Robbie Willems.

Ik had het nog nooit gehoord en dat samen met de visuele tekst erbij, maakte zoveel emoties los in mij. Tranen met tuiten heb ik geweend. Gehuild om mezelf omdat ik die kracht in mezelf nog niet zag. Gehuild om de liefde en de boodschap die ze me wilde laten zien. Ze toonde me: het zal niet makkelijk zijn, maar je komt er wel op een dag.

En dan zal je zelf vol overtuiging kunnen zeggen:   I AM POWERFUL, I AM BEAUTIFULL,  I AM MAGICAL, I AM FREE, I AM ME …

Prachtig toch? Deze collega die de moeite had genomen om doorheen mijn masker van uiterlijke zelfzekerheid en vrolijkheid te kijken. Ze had er zelfs een passend lied/tekst voor uitgezocht om me een hart onder de riem te steken. Wat ben ik haar dankbaar, want dat geeft me vertrouwen dat het oké is om mijn kwetsbaarheid te tonen en mijn masker af te zetten. Dankzij haar durf ik dit nu bij de volgende persoon misschien ook te doen. En waarschijnlijk zal ik nog wel regelmatig op onbegrip stuiten wanneer ik me kwetsbaar toon, maar dat zegt dan uiteindelijk meer over die andere persoon dan over mezelf!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.