"Ik heb nood om gewoon eens even weg te zijn van alles, de drukte, de mensen om me heen. De rust en natuur opzoeken. Even niks moeten, gewoon mezelf zijn en alles op me af laten komen. Alleen doen waar ik zelf zin in heb. Genieten van rust en stilte in een mooie prachtige groene omgeving voorzien van alle comfort. Dat heb ik nu echt nodig!"

 

Herkenbaar? Heb jij dit al eens gezegd tegen iemand? Of misschien al vaak gedacht op momenten dat het je allemaal even te veel werd? Als er honderd hulpvragen van anderen, kind(eren) en partner inbegrepen, op je werden afgevuurd en je weer moeilijk neen kon zeggen. Of als je 's nachts niet kon slapen omdat er duizend en één dingen door je hoofd gingen die je nog moest doen? Of op momenten dat je uitgeteld neerploft na een dag werken. Of misschien zelfs als je wederom een discussie had met een persoon waar je maar niet weet hoe hier mee om te gaan of hier uit te komen?

 

 

 

Wat houd je dan tegen om er eens even tussenuit te gaan?

Een weekend, een midweek of een hele week op een domein van 75 are midden in het bos waar jij helemaal alleen kan zijn in het ECHT-MEZELF-HUIS, omgeven door bomen, planten, gras, vijver en vogelgeluiden. 

Een plek waar jij je dag helemaal zelf kan invullen. Een lekker uitgebreid bad nemen, gewoon in het zonnetje zitten luisterend naar de vogels en het ruisen van de wind door de bomen, heerlijk opgekruld in een heerlijke zetel lezen, een heerlijke boswandeling maken, staren in de vlammen van een haardvuur, een fietstochtje maken met de wind door je haren, creatief bezig zijn, nadenken over hoe je je leven anders wil aanpakken, ... Je kiest het helemaal zelf, al dan niet met indivduele en op maat gemaakte begeleiding van mezelf rond jouw persoonlijke ontwikkeling!

Jij maakt de keuze uit één van de drie mogelijkheden al naargelang jouw noden en wat het beste bij jou past.

Welke keuze je ook maakt, volgende voorzieningen zijn altijd inbegrepen:

- een comfortabele vakantiewoning (80 m²) voor jou alleen met in de slaapkamer een tweepersoonsbed (inclusief lakens), met een volledig uitgeruste keuken met eethoek, een woonkamer met zithoek en comfortabele zetel met televisie, een prachtige badkamer met ligbad (inclusief handdoeken). De prachtige omgeving buiten krijg je er ook nog gratis bij ;)

- welkomstmap met informatie over de omgeving, wandel- en fietsroutes

- hout om de kachel of het buitenvuur te laten branden

- een fiets die je kan lenen om een mooie fietstocht mee te maken

- een fijne hangmat tussen de bomen om lekker te dagdromen en na te denken 

 

 

Mogelijkheid: Enkel verblijf, helemaal voor jou alleen

Enkel verblijf op deze idylische plek om helemaal alleen te zijn en echt tot rust te komen. Je wordt bij je aankomst door mezelf verwelkomd en rondgeleid in de vakantiewoning. Daarna ben je gedurende je verblijf helemaal alleen en kan je de stilte en natuur zelf ervaren. Je zorgt zelf voor je maaltijden en vult zelf je dagen in met activiteiten die jij leuk vindt. Bij je vertrek zie je me weer verschijnen om te horen hoe je het verblijf ervaren hebt.

Mogelijkheid: Verblijf met inspiratiemomenten

Je verblijft op deze prachtige plek om tot rust te komen, de stilte te ervaren én om geïnspireerd te worden hoe je jezelf kan laten groeien als mens. Tijdens mijn verwelkoming toon ik je de verschillende inspiratiedozen die je in én rond de vakantiewoning vindt en waar je zelf mee aan de slag kan tijdens je verblijf. Dit zijn doe-opdrachten , vragen/spreuken/muziek om over na te denken en te voelen wat dit met je doet, creatieve ideeën (vb. het maken van een moodboard),... Kortom, allemaal tips en tricks om je te inspireren tot zelfontwikkeling én om jezelf tot rust te brengen nu tijdens je verblijf én in de toekomst wanneer je weer thuis bent. Jij kiest zelf waarmee en wanneer je hiermee aan de slag wilt gaan. Alle materiaal zal aanwezig en volledig tot je beschikking staan. Halverwege je verblijf kom ik even bij je langs om te luisteren naar je ervaringen en eventuele noden die je nog hebt. Een goede babbel, even een klankbord kan immers deugd doen tijdens een dergelijke retraite. En natuurlijk kom ik je ook uitzwaaien bij je vertrek.

Mogelijkheid: Verblijf met persoonlijke en individuele dagelijkse begeleiding  in persoonlijke ontwikkeling

Je verblijft hier midden in de natuur om helemaal tot rust te komen én om begeleid te worden in één van de thema's waarmee je worstelt in het dagelijks leven. Enkele voorbeelden: het gevoel hebben dat anderen geen rekening met je houden of je niet begrijpen, piekergedrag en/of negatief denken, perfectionisme, vlug emotioneel worden, moeilijk grenzen kunnen stellen, niet neen durven zeggen tegen anderen,  moeilijke relatie met één of beide ouders, dagelijks overprikkeld zijn, ... 

Op je eerste avond kijken we samen waar jij het meeste nood aan heb om aandacht aan te geven zodat je ook als je weer naar huis gaat, je je sterker voelt om hiermee om te gaan.

Afhankelijk van jouw thema zullen er dagelijks momenten zijn dat we samen op het domein zijn om te werken hierrond. Die momenten spreken we samen af, dit zodat er ook voldoende tijd en ruimte overblijft voor reflectie, stilte en rust voor jezelf.

De manier waarop we aan de slag gaan, zal divers en persoonlijk op jou afgestemd zijn. 

Weekend: van vrijdag 16.00 uur t.e.m. maandag 10 uur          3 nachten - 4 dagen     285    345    499          399

Midweek: van maandag 14.00 uur t.e.m. vrijdag 12.00 uur    4 nachten - 5 dagen     380    450   699           499

Week: van maandag 14.00 uur t.e.m. maandag 10 uur             7 nachten - 8 dagen      665   795    1299        799