"Ik heb nood om gewoon eens even weg te zijn van alles, de drukte, de mensen om me heen. De rust en natuur opzoeken. Even niks moeten, gewoon mezelf zijn en alles op me af laten komen. Alleen doen waar ik zelf zin in heb. Genieten van rust en stilte in een mooie prachtige groene omgeving voorzien van alle comfort. Dat heb ik echt even nodig!"

 

Herkenbaar? Heb je dit al vaak gedacht op momenten dat het je allemaal even te veel werd? Als er honderd hulpvragen van anderen, kind(eren) en partner inbegrepen, op je werden afgevuurd en je weer moeilijk neen kon zeggen. Of als je 's nachts niet kon slapen omdat er duizend en één dingen door je hoofd gingen die je nog moest doen? Of op momenten dat je uitgeteld neerploft na een dag werken. Of misschien zelfs als je wederom een discussie had met een persoon waar je maar niet weet hoe hier mee om te gaan of hier uit te komen?

 

 

 

Wat houd je dan tegen om er eens even tussenuit te gaan?

Een weekend of een hele week op een domein van 75 are midden in het bos in Westmeerbeek (Hulshout) waar jij helemaal alleen kan zijn in het STILTEHUIS, omgeven door bomen, planten, gras, vijver en vogelgeluiden. 

Een plek waar jij je dag helemaal zelf kan invullen. Een lekker uitgebreid bad nemen, gewoon in het zonnetje zitten luisterend naar de vogels en het ruisen van de wind door de bomen, heerlijk opgekruld in een heerlijke zetel lezen, een heerlijke boswandeling maken, staren in de vlammen van een vuur, een fietstochtje maken met de wind door je haren, creatief bezig zijn, nadenken over hoe je je leven anders wil aanpakken, ... Je kiest het helemaal zelf, al dan niet met indivduele en op maat gemaakte begeleiding van mezelf rond jouw persoonlijke ontwikkeling!

Jij maakt de keuze uit één van de drie mogelijkheden al naargelang jouw noden en wat het beste bij jou past.

Welke keuze je ook maakt, volgende voorzieningen zijn altijd inbegrepen:

 ⁘ hout om de kachel of het buitenvuur te laten branden

 ⁘ een fiets die je kan lenen om een mooie fietstocht mee te maken

 ⁘ een fijne hangmat tussen de bomen om lekker te dagdromen 

 ⁘ een comfortabele van airco voorziene vakantiewoning (70 m² - max. 2 pers.)

een slaapkamer met een tweepersoonsbed (inclusief lakens)

een volledig uitgeruste keuken (eten mag je zelf voorzien)

een woonkamer met een eet- en zithoek met een comfortabele zetel

een rustgevende badkamer met ligbad (inclusief handdoeken)

⁘  EN de prachtige omgeving en natuur krijg je er ook nog gratis en voor niks bij ;)

Mogelijkheid retraite RUST: Enkel verblijf, helemaal voor jou alleen

(vanaf juni 2024)

Enkel verblijf op deze idylische plek om helemaal alleen te zijn en echt tot rust te komen. Je wordt bij je aankomst door mezelf verwelkomd en rondgeleid in de vakantiewoning. Daarna ben je gedurende je verblijf helemaal alleen en kan je de stilte en natuur zelf ervaren. Je zorgt zelf voor je maaltijden en vult zelf je dagen in met activiteiten die jij leuk vindt. Bij je vertrek zie je me weer verschijnen om te horen hoe je het verblijf ervaren hebt.

Mogelijkheid retraite INSPIRATIE: Verblijf met inspiratiemomenten

(pas vanaf september 2024)

Je verblijft op deze prachtige plek om tot rust te komen, de stilte te ervaren én om geïnspireerd te worden hoe je jezelf kan laten groeien als mens. Tijdens mijn verwelkoming toon ik je de verschillende inspiratiedozen die je in én rond het Stiltehuis vindt en waar je zelf mee aan de slag kan tijdens je verblijf. Dit zijn doe-opdrachten , vragen/spreuken/muziek om over na te denken en te voelen wat dit met je doet, creatieve ideeën (vb. het maken van een moodboard),... Kortom, allemaal tips en tricks om je te inspireren tot zelfontwikkeling én om jezelf tot rust te brengen nu tijdens je verblijf én in de toekomst wanneer je weer thuis bent. Jij kiest zelf waarmee en wanneer je hiermee aan de slag wilt gaan. Alle materiaal zal aanwezig zijn en volledig tot je beschikking staan. Halverwege je verblijf kom ik even bij je langs om te luisteren naar je ervaringen en eventuele noden die je nog hebt. Een goede babbel, even een klankbord kan immers deugd doen tijdens een dergelijke retraite. En natuurlijk kom ik je ook uitzwaaien bij je vertrek.

Mogelijkheid retraite GROEI: Verblijf met dagelijks 3 uur individuele begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling

(vanaf juni 2024)

Je verblijft hier midden in de natuur om helemaal tot rust te komen én om begeleid te worden in één van de thema's waarmee je worstelt in het dagelijks leven. Enkele voorbeelden: het gevoel hebben dat anderen geen rekening met je houden of je niet begrijpen, piekergedrag en/of negatief denken, perfectionisme, vlug emotioneel worden, moeilijk grenzen kunnen stellen, niet neen durven zeggen tegen anderen,  moeilijke relatie met één of beide ouders, dagelijks overprikkeld zijn, ... 

Op je eerste dag kijken we samen waar jij het meeste nood aan heb om aandacht aan te geven zodat je ook als je weer naar huis gaat, je sterker voelt om hiermee om te gaan.

Afhankelijk van jouw thema zullen er momenten (dagelijks twee à drie uur) zijn dat we samen op het domein zijn om te werken hierrond. Die momenten  spreken we samen af, dit zodat er ook voldoende tijd en ruimte overblijft voor reflectie, stilte en rust voor jezelf.

De manier waarop we aan de slag gaan, zal divers en persoonlijk op jou afgestemd zijn. 

De prijzen (BTW en verblijf- en schoonmaakkosten inbegrepen) voor boekingen in 2024:

Weekend: 

van vrijdag 14.00 uur t.e.m. maandag 11 uur         

3 nachten - 4 dagen   

 

Week: 

van maandag 16.00 uur t.e.m. maandag 11 uur             

7 nachten - 8 dagen

Vanaf 1 juni 2024 zijn alle verbouwingswerken volledig klaar en staat er een totaal gerenoveerde vakantiewoning voor jou klaar om in te vertoeven. Reserveren kan je nu al zodat je zeker bent van jouw 'stilteplekje'. Stuur me daarom gerust een mailtje dan kijken we alvast samen wat mogelijk is. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan een boekingsprogramma om te reserveren. 

Indien jij graag samen met een tweede persoon wilt genieten van de rust en stilte, dat kan, wel enkel voor het arrangement RUST. Dan komt er 50 euro per nacht bij voor de tweede persoon voor het hele verblijf. Dit betekent 475 euro voor jullie beiden voor vier dagen en 1075 euro voor jullie beiden voor acht dagen.

 

Voor kinderen, gezinnen en mensen die veel actie zoeken zijn er vast en zeker meer geschiktere plekken in de wereld te vinden dan hier. In het STILTEHUIS ligt het accent op rust, stilte, natuur en persoonlijke groei! 

Heb jij nog bijkomende vragen of wil je graag nog meer praktische informatie, mail je vragen gerust naar info@echtmezelf.be.